2024 / ‘Becoming (n)one’

Onze werktitel ‘FOMO’ is veranderd in ‘BECOMING (N)ONE’

FOMO staat voor “Fear Of Missing Out”. Een thema wat in de huidige samenleving enorm leeft, vooral onder de jeugd. Ieder individu krijgt elke dag een bom aan informatie binnen. Positief, negatief, verleiding, afkeer, online en offline. Niet alleen in je directe omgeving zoals je school, je familie, je vrienden maar ook aan de andere kant van de wereld via de sociale media. Hoe ga je hiermee om? Hoe sta je stil in een wereld waar alles altijd alleen maar door lijkt te gaan? Waar we continu vergelijken met anderen en naar jezelf kijken misschien nog wel het moeilijkst is. Hoe blijf je bij jezelf zonder bang te zijn iets te missen? Hoe verhoud jij je tot de druk en stress die dit met zich meebrengt? Durf je nee te zeggen? Durf jij links te gaan waar de rest rechts gaat en is het erg om ook rechts te gaan? Een heleboel vragen die in de thematiek van deze voorstelling aan bod zullen komen.

Een reflectie voor hen die dit gevoel van ‘iets niet willen missen’ kennen, een openbaring voor hen die hier mee worstelen of misschien een (h)erkenning voor hen die zich hier niet bewust van waren. Ongeacht je leeftijd is het een reis voor elk persoon.
Leren loslaten, leren op jezelf te staan, leren accepteren en ook leren dat niet alles altijd moet en hoeft. Maar ook confrontaties en emoties komen om de hoek kijken.
Hoe voelt het als jij ergens niet voor bent uitgenodigd maar je vrienden wel? Hoe ga je om met groepsdruk, in relatie tot jezelf en de ander?

Lara en Marlie werken op een toegankelijke en uitdagende manier waarbinnen de dansers zich veilig genoeg voelen om nieuwe dingen uit te proberen maar ook vertrouwd genoeg zijn om hun eigen kwaliteiten te laten zien. Het gezamenlijke doel is om door middel van dans het lichaam te laten spreken. Te laten spreken voor zowel dansers als publiek; om niet alleen zien wat er gebeurt in beweging maar ook te voelen op een manier die betekenisvol kan zijn aan hun eigen ervaringen. Een gesprek tussen de dansers onderling, de danser en diens ervaring en de dansers en het publiek. De dansers leren om te gaan met situaties waar zij tegenaan lopen en kunnen dans als tool gebruiken om te navigeren en verwerken. Ze leren om met elkaar te verbinden en op zichzelf te vertrouwen wat in deze maatschappij soms lastig kan zijn maar heel waardevol! Daarnaast ontwikkelen ze een bredere kennis binnen dansstijlen en het benaderen van dans wat ze helpt bij het bouwen aan hun eigen identiteit. Als kers op de taart zijn ze een bron van inspiratie voor het publiek. The fear of missing out is niet iets om bang voor te zijn, en dit project wil dat meegeven. Laat je lichaam spreken, je gedachten vergeten en de verbinding met jezelf en elkaar herbeleven. Je angsten vergeten.

Deze voorstelling is mogelijk gemaakt door