Over Danshuis Noord

Danshuis Noord is een jonge stichting opgericht op 12 februari 2016 te Zuidlaren. Het doel van de stichting is het organiseren van amateur- en (semi) professionele dansproducties ter bevordering van danstalent in Noord-Nederland. Stichting Danshuis Noord is ondersteunt projecten waarmee danstalent in Noord Nederland tot ontwikkeling komt. In 2016 ging de eerste Danshuis Noord productie ‘City Thoughts’ op tournee. Deze multimediale theatervoorstelling was een groot succes.

In 2017 is Stichting Danshuis Noord betrokken bij de opening van het Culturele Jaar 2016/2017 van de gemeente Tynaarlo.

In 2018 ontwikkelt de stichting aan de rondreizende, multimediale dansvoorstelling ‘Generation I’.

In 2019 maakte de stichting de poëtische danstheatervoorstelling ‘Aangevlogen’ o.l.v. Selmar Jurian voor Festival der Aa in Schipborg.

In 2020 dansten we door de coronacrisis heen met ons project ‘Verplaats’ o.l.v. Maxime Landstra en Janneke Bruggink. Een tournee langs verzorgingstehuizen, speciaal voor mensen en ouderen wiens wereld werd beperkt door de pandemie.

In 2021 kwam dan eindelijk de volledige dansproductie ‘Onderweg’ tot leven middels een dansfilm. Nog steeds beperkt door maatregelen maar wel het verhaal in dans én beeld poëtisch verwoord.

In 2022 dansten we weer vrij in de open lucht van Festival der Aa met onze locatie voorstelling ‘RAVE’ een verhalende dansproductie o.l.v. Selmar Jurian en Janneke Bruggink.