Aankondiging Young Talent Festival 2024

Zet alvast in je agenda!
In het weekend van 13 en 14 juli organiseert Stichting Danshuis Noord de tweede editie van het Young Talent Festival! Een weekend vol dans: bezoek voorstellingen van jonge dansmakers uit het Noorden.
Op zaterdag 13 juli kun je meedoen aan de verschillende workshops van de makers die deelnemen aan het festival (vanaf 10 jaar). Aan het eind van deze workshop dag worden de beste workshop deelnemers; aanstormend danstalent in de spotlights gezet. Zondag 14 juli presenteren de makers hun eigen nieuwe werk en kan het publiek alle voorstellingen bijwonen in de Schalm en de HPK van Podium Zuidhaege. Een professionele jury beoordeelt de stukken en kiest de beste maker van het festival. Het puliek kan stemmen voor de publieksprijs. De zondag wordt afgesloten met de grote prijsuitreiking!
Een festival voor iedereen die van dans houdt!
Voor meer informatie met betrekking tot kaartverkoop, workshops en deelnemers, houd onze sociale media in de gaten.

Er zijn nog plekken voor jonge dansmakers binnen het festival!
Ben jij een jonge dansmaker/choreograaf? Heb jij een voorstelling in de maak of op de plank liggen? En zoek jij een speel locatie in Noord Nederland?
Dan zoeken wij jou!!
Stichting Danshuis Noord organiseert in het weekend van 13 en 14 juli 2024 een festival waarbij aanstormend danstalent eigen werk kan presenteren samen met andere makers aan een breder publiek.
Tijdens het festival stellen we het gebouw open voor voorstellingen, workshops én werken we met een jury die o.a. een productie award mag uitreiken voor de beste jonge makers.
– Wie zoeken we? Makers in alle dansstijlen t/m 30 jaar oud;
– Wie mogen de dansers zijn? Leeftijd en ervaring van je deelnemers maakt niet uit;
– Lengte stukken? tussen 15 en 40 minuten;
– Locatie? Podium Zuidhaege Assen;
– Vergoeding? 200 euro per maker/groep per speeldag (2x optreden), professionele technische begeleiding en 50 euro per workshop (gelinkt aan je stuk) en reiskostenvergoeding.
– Wat levert deelname je op? Naast de vergoeding is het festival met name gericht op het versterken van het werkveld voor jonge dansers in het Noorden. Deelname aan het festival verzekert je van meer zichtbaaarheid en contacten in het werkveld. De winnaar van het festival ontvangt een productieaward van Stichting Danshuis Noord waarbij je de gelegenheid krijgt een nieuwe dansvoorstelling te produceren in Zuidlaren/Assen voor een bedrag van 1500,- per maker. We voorzien alle deelnemende makers van contacten met subsidie gevers, opties op stages, ‘artist in residence’ plekken en eventuele doceerplekken.