2020 / ‘Verplaats’

Bijzondere tijden vragen om bijzondere oplossingen. Onze grote theatervoorstelling werd gecanceld maar daarna werd het iets anders.. een ander, kleiner, beheersbaarder idee. Veilig in de tijd waarin we nu leven, vrij binnen de beperkingen die we opgelegd krijgen.

Een film en een tournee. Al onze werkplaats dansers zijn te zien in deze dansfilm ‘Verplaats’. ‘Verplaats’ is gebaseerd op ‘Onderweg’, de voorstelling waar we mee bezig waren. Een voorstelling over afscheid, pijnlijk toepasselijk in deze tijd. Maar ‘Verplaats’ werd niet pijnlijk, ‘Verplaats’ is hoopvol, wanneer je je verplaatst is er ruimte voor groei.

Met een klein groepje uit de werkplaats van ongeveer 6 dansers (tussen 15 en 18 jaar) willen we eind augustus 2020 bejaardenhuizen bezoeken die een buitenterrein hebben. Op deze wijze kunnen de ouderen vanaf hun raam of balkon naar de dansers kijken. Deze dansers zullen ‘Verplaats’ als theater dansstuk dansen. Als onze dans niet naar het theater mag dan verplaatsen we onze dansers wel naar het publiek.

Dit project wordt ondersteund door de Provincie Drenthe, het Cultuurfonds en de gemeente Tynaarlo

Deze voorstelling is mogelijk gemaakt door