2019 / ‘Aangevlogen’

Danshuis Noord presenteerde op 5 en 6 juli haar nieuwe productie ‘Aangevlogen’ op Festival der Aa in Schipborg. Danshuis Noord is sinds 2016 vanuit Zuidlaren actief bezig met het maken van dansproducties met amateur- en (semi) professionele dansers ter bevordering van lokaal talent. In ‘Aangevlogen’ wordt de jaarlijkse dansproductie uitgebreid met een professioneel acteur en een close harmony kwartet.

Speciaal voor Festival der Aa creëren de choreografen van Danshuis Noord een poëtische danstheatervoorstelling. Een voorstelling waarin dertig jonge talent dansers uit het Danskwartier terecht komen in de wereld van een man, acteur Albert Secuur, die op de vlucht is voor de werkelijkheid. Hij waant zich in een wereld vol dansende vogels. Dan man en de dansers deinen, in het oer landschap van de Drentsche Aa, op de klanken van close harmony kwartet Fluitenkruid.

De regie van deze productie staat onder leiding van Selmar Jurian. Zijn gedichten vormen de basis voor de voorstelling en nemen de toeschouwer mee in de vlucht van de hoofdpersoon. De vogelachtige wezens zwermen om de man heen, keren zich tegen hem, vangen hem op en nemen hem mee. Deze poëtische beelden worden vormgegeven door choreografieën van regisseur Jurian en choreografen Miranda van Toor-Hania en Shara Maaskant.

De dansers, acteur en kwartet repeteren intensief om er een aangrijpende voorstelling van te maken. Tot aan de uitvoeringen op 5 en 6 juli worden er lange repetitiedagen doorgebracht in de studio’s van het Danskwartier en multifunctioneel centrum de Ludinge. Choreograaf/regisseur Jurian over het repetitieproces: ‘Ik vind het prachtig om te zien hoe de jonge dansers werken met de professionals die meedoen aan de voorstelling. Ze raken steeds meer gewend aan deze samenwerking en ik zie ze enorm groeien. Er ontstaan mooie dingen!‘

 

30 juni 2019
6 juli 2019

Deze voorstelling is mogelijk gemaakt door