Winnaar Drentse Anjer 2018

Afgelopen april heeft Stichting Danshuis Noord de Drentse Anjer van het Prinsbernhard Cultuurfonds in de wacht gespleept. Wij zijn ontzettend vereerd en verrast door deze prachtige blijk van waardering.

Jury rapport: Initiatiefneemster Christel Kroese is zeer ondernemend: ze stáát er en stimuleert en enthousiasmeert grote groepen jonge dansers. Daarmee geeft ze een stevige boost aan het dansklimaat in Zuidlaren en de directe omgeving. De jury spreekt de hoop en verwachting uit dat dit in de toekomst een nog groter gebied zal worden. Danshuis Noord is een heel dynamisch geheel, dat zich nog veel verder kan ontwikkelen.
Tegelijkertijd zorgen ze voor continuïteit door elk jaar met een nieuwe voorstelling te komen, waarbij ze actuele onderwerpen aangrijpen als thema’s voor de voorstellingen. Daarbij worden soms spannende combinaties gemaakt, zoals in de vorige voorstelling met architectuur en laser en video. Dat maakt het een spannend geheel. Door gevestigde dansers en nieuw talent samen te brengen ontstaat een samenwerking die voor beide partijen heel vruchtbaar kan zijn.
Danshuis Noord wil iedereen laten zien wat ze maakt en wil daar ook heel erg haar best voor doen.