Repetities ‘Aangevlogen’ in volle vlucht

Dansers acteur en koor aan het repeteren in gymzaal

Opperste concentratie afgelopen zondag 19 mei in gymzaal de Ludinge in Zuidlaren. Choreograaf Selmar Jurian geeft de dansers, speler en koorleden instructies. Jurian heeft letterlijk de touwtjes in handen; de gymzaal ligt bezaaid met meterslange touwen. Meer dan 40 artiesten zijn tegelijkertijd aan het werk, iedereen vertolkt een eigen onderdeel binnen de nieuwe dansvoorstelling van Stichting Danshuis Noord. Albert Secuur ligt in een hoopje op de grond, hij prevelt woorden, als een verwarde man in een wereld vol vogels. Zelfs in de lege gymnastiekzaal is de betovering van de voorstelling voelbaar.

Speciaal voor Festival der Aa creëren de choreografen (Selmar Jurian, Miranda van Toor-Hania en Shara Maaskant) van Danshuis Noord een poëtische danstheatervoorstelling. Een voorstelling waarin dertig jonge talent dansers uit het Danskwartier terecht komen in de wereld van een man, acteur Albert Secuur, die op de vlucht is voor de werkelijkheid. Hij waant zich in een wereld vol dansende vogels.

Dans, theater, poëzie, natuur en zang komen in ‘Aangevlogen’ samen in het weekend van 5 en 6 juli tijdens het Festival der Aa in Schipborg. Kaarten voor de vier shows worden verkocht via de website van Festival der Aa: www.festivalderaa.nl