2021 / ‘Onderweg’

In ‘Onderweg’ worden de jonge talent dansers uitgedaagd op zowel theater als dans vlak, 1 theater maker: Janneke Bruggink en 1 dansmaker: Maxime Landstra van Danshuis Noord bundelen hun krachten. Een verhalende dansvoorstelling zal ontstaan gezien vanuit de blik van 6 solisten. Hun eigen persoonlijke verhaal zal de leidraad vormen voor 6 stukken, die onderling verbonden zijn in het thema afscheid.

Afscheid. Iedereen heeft er wel een keer in zijn leven mee te maken. Soms voor even. Soms voor altijd. In deze voorstelling zullen we 6 verhalen volgen van jongeren die ieder een eigen afscheid ervaren. Zo neem één van hen afscheid van een geliefde. Een verbroken relatie en het gemis wat daarop volgt.

We zien twee vriendinnen die afscheid van hun vriendschap nemen. Kan een vriendschap eigenlijk afgelopen zijn? En hoe loopt dat dan af? Als een feest is afgelopen gaat iedereen naar huis. Maar als een vriendschap is afgelopen….

Of afscheid van een dierbare. Opa die er bij de belangrijke momenten bij was. Opa die de kist heeft gemaakt waarop ik nu dans.

We nemen afscheid van een plek. Omdat alles in je schreeuwt dat je daar niet meer thuis hoort. Dat het tijd is om verder te gaan. Dat er nog meer te zien en te doen is. Dingen die hier op deze plek niet kunnen.

En afscheid van je kindertijd. Met je ene voet sta je nog in je kindertijd en je andere voet staat al in de volwassenheid. Moet je je kindertijd helemaal loslaten? En hoe is het om verder te gaan?

Hoe is het om afscheid te nemen? En waarom neem je afscheid? Wat is afscheid eigenlijk?

Een voorstelling waarin tekst en dans zullen samenkomen.

Deze voorstelling is mogelijk gemaakt door